Thursday, June 30, 2011

hari yg menyeronokkan !


pagiPAGI dah kene 
MAKI .
eh , seronok jugak .
kau client . kau boleh maki sukaSUKI . sbb kau bayar kami . 
ok . fullstop .

Monday, June 27, 2011

cite hari sabtu

 sabtu 25062011
majlil tahlil arwah nenek
kg kanchong , rantau , nismilan

haha . lambat gile kan hupdate . bz women mmg cenggini . haha . .
kenduri kali ni best sbb sume2 nye ade balik . best . enjoy . lagi best bile mase kejadian , cik ila kene keje half day . so , cik ila x bnyk keje kene buat . balik2 keje , trus mkan . huahuahua . . sgt jeles keyh org2 yg cuti tu . haha . .
paling kuat pon cik ila kene cuci periuk jek 2,3 bijik . ape de hal . priuk jek pon . bkn periuk api . eh , merepek !
paling tak bestt bile sume kwn2 , rakan2 taulan yg cik ila jemput , sume nye tak dtg .
eh , takpe lah . diorg kan ade hal tersendiri . takpe . takpe . x de rezeki nak ketemu kwn2 :) secara overall , majlis berjalan lancar selancar lancarnya . mkanan pon best . ade gulai daging salai , lemang + rendang ayam , sambal tempe , gulai jering , telo masin , kerabu kacang botol , gulai udang + rebung , ayam masak kicap (import dr johor) , ade lagi ke yg tetinggal ha ? lupe lah . 

dah penat2 kemas2 segala , malam tu pulak , eh , tengah malam tu pulak cik ila sebagai kak long kawasan bawak diorg2 ni pusing2 seremban . tipu jek . bkn cik ila yg bawak . diorg yg bawak cik ila . kitorg pi 2 kete . abg akim + kak ja + baby + fa'iq + abg zul + kak lin + abg jai . wahh . ramai kan ! kitorg pi seremban d'nite uptown . uptown la konon . panjang mcm pasar malam rantau jek wehh . stok kene bahan jek kawasan kak long ni . haha . . blum sempat lenguh kaki , dah abeh pusing uptown . oke . korang duk kl . uptown cheras korang , uptown danau kota korang sume panjang-panjang-berjela-tak-hengat kan !
perjalanan berakhir di mekdi senawang . abg zul open table . moga lagi murah rezeki abg :") tetibe terase cam hang out dgn adik bradik , sepupu sepapat camni cam lebih heaven plak . lebiu all !


berabuk


wakakakaka . .
setelah sekian lama meninggalkan dunia belog membelog ni , akhirnya cik ila ambik keputusan utk curik skit masa bekerja ni utk membelogingkan diri . fuhh .
gile berabok belog kau nokk . .
lepas final exam aritu , masing2 bawak diri pulang ke kg halaman masing2 utk meneruskan misi  mempraktikalkan diri . mcm yg cik ila dah maklumkan dlm entry2 lepas , cik ila dpt buat praktikal kat Radzi & Co , Chartered Accountant .
ok lah kan . tempat dia strategik . kat dataran senawang . cume , cik ila harap boleh tak jauh kan sikit atau tutup terus drive thru mekdi tuh . terlalu hampir dgn opis . ni akan memudahkan  cik ila mendrive thru kan diri ke sane ! oh , no !
elaun 300 sebulan sekali jek dik non . tapi kau drive thru sebulan berkali2 .
bankrap mak nokk . .
ok . report praktikal satu-hape-pon tak buat lagi .
keje banyak . balik lambat . penat .
oke . babai .

Sunday, April 24, 2011

study weEk !



warrrggghhhh !!
cik ila sangat bz d saat ini . tak dpt nk update belog 
tp kalau nmpk cik ila ari2 kat fb , anggap tu sume satu ilusi
haha . cik ila skrg tgh study weeeekk !
minggu depan setat final exam dah . so , cik ila mmg sgt2 bz study .
bukti nya ? mesti lah ade . .

=

==

===

====

=====
 

 
video
satu . . .



 

see ! bz kan . bz kan cik ila menjalani minggu study week .
heee (^____^)
jgn bgtau ibu ehh . pok kang !



video
dua . . .



video
tigaa !


Saturday, April 16, 2011

Kuala Penyu trip ~

tiket flight :p


assalamualaikum .
aiceh . cam tak penah jek kan cik ila mule kan entry dgn bg salam . hehe . takpe lah .
ni dah bg ni , sile jwb tau . hehe .
ok , penutup kepada pengajian selama 3 tahun di bumi Labuan ni , 13-15 April lepas kitorang buat trip pi Kuala Penyu . kg cik rumate la . hehe . Kuala Penyu ni sebuah daerah tau . tapi pekan dia keciikkk aje . jgn kan panggung wayang , kepci , pizza hut , Bank pon takde tau . heran jugak laa . besar lagik pekan bahau kot . kalau urusan2 bank , urusan2 makan sedap , penduduk sini akan ambik masa pi Beaufort ataupun KK lah . sian kan .
perjalanan mengambil masa lebih kurang berjam2 laa . haha . dr ums , kitorang naik bas shuttle ums . makan masa stengah jam gak dr kampus ke terminal ferry . then , naik ferry 2 jam utk sampai ke Menumbok pastu naik van 45minit sampai kat pekan Kuala Penyu pastu lagi naik perahu 15minit utk menyeberang sungai pastu2 lagi naik kete 15 minit utk sampai ke halaman rumah cik rumate . see ! bnyk kan kenderaan kami kene naik utk pulang ke kg halaman . haha . travel abes !
trip kali ni disertai oleh cik ila , sue , shima , awg & hamzah . patot nye ramai lagi nak ikot . tp kelas diorg tak abes2 lagi . so , slamat jln romeo laa kan .
hambik ni dulu pic2 on da road to Kuala Penyu . wheee ~~



on da road , on da sea (:
 hari 1st sampai , takde buat ape laa kan . sampai pun dah petang . rehat2 , lepak2 , hujan renyai2 , berjalan ke pantai . tu saje xtvt hari 1st . da next day , baru laa kami jln2 pi beaufort . dr Kuala Penyu tu ambil masa dalam sejam laa nk sampai Beaufort. pekan kecil ala2 pekan Kuala Pilah laa lebih kurang . waaa . . bnyk nye hanjing berkeliaran . takot mak nokk ! tapi trip ke beaufort tu takde pic yg sempat di snap . cuaca panas-gile-gaban , takde sape yg sanggup nak berposing lagi dah .
pstt . 1st time tau cik ila drive kete auto-yg-brek-dia-tak-bape-nak-makan jejauh gaban camtu . seb baek sume slamat . takde ape halangan (:

nah . ni pic mase xtvt petang jek yg ada dlm simpanan .


xtvt pantai


keindahan pantai ~
 next day , kami pi Beaufort . tak de gambar utk di display . balik dr Beaufort , masing2 tertidur keletihan . ptg nye , diorg pi memancing . oleh sbb memancing , memasang cacing , mencacing cacing bukan bidang cik ila , maka cik ila pon tak turut serta lah . cik ila duduk kat umah sambil borak2 , tgk2 mak cik rumate bakar membakar ayam utk juadah di malam hari . malamnye tu ramai sket yg ada sbb kak nani & family dgn kak uyah & family turut serta dlm acara makan2 . takde pic laa jugak utk display .
next day , pagi2 buta dah berangkat ke menumbok sbb ferry balik Labuan berlepas jam 10pg . so , cepat2 la kami utk pulang ke labuang dgn selamatnye .
berakhir lah segala percutian utk sem ini , tahun ini , pengajian ini .
sayonara Kuala Penyu . ntah bile lagi laa cik ila nak dtg Kuala Penyu ni . maybe time cik rumate nikah nanti kot . kan kan kan . insyaAllah ~

pulang ke kampus ~

sayonara Kuala Penyu . haih ! nape takde muke sedih ni ?
setelah merentas jalan raya , meredah ombak , menerjah ranjau berduri , eh , over la pulak . kami pn sampai di bumi Labuan lebih kurang jam 11.30pg . pi makan2 dulu , then tggu bus shuttle ums jemput jam 2 ptg .
haih ! sampai Labuan pun sibuk nak snap . snap . snap lagi ??


senyum . tanda bersedekah (:
erkk ! pjg gilo entry kali ni . haha . . biarpun takde readers , ade aku kesah ? haha .
semangat lebih kau cik ila menaip pjg2 .
sekian . titik .

dan pemenangnya ialah .....



aaaaa . . nampak tak ? nampak tak ? hihihi . .
see . ni laa keputusan award time beach party kitorg aritu .
cik ila & encek turut serta mendapat award (:
thanks pada kwn2 yg mengundi . thanks pada encek yg menjadi partner slama 3 tahun ni
sehingga kita terpilih utk bergelar Mr & Miss Popular HE19 . hurayy !
thanks a lot . nape bleh popular ? maybe sbb diorg tgk kitorg selalu bersame .
pi klas , pi jumpe lect , pi memekak , pi melansit , pi bejalan , pi mkan , sume2 laa same2 . tp bkn kapel pon . dr situ ramai la yg curious dgn hbgn kitorg . biar lah org nk ckp pe . yg penting kitorg tau jauh mane hubungan kitorg .
pic hadiah tak terupload la pulak . stiap pemenang award ni dpt medal CD yg ade tulih2 BEACH PARTY - HE19 MISS POPULAR
gitu . aiceehh !
kenangan ni laa yg akan di bawak hingga ke tua sok .

Mr & Miss Popular HE19
untuk budak ini , bnyk kan suke duke yg kite kongsi bersame .
simpan . lipat kemas2 , simpan dlm hati .
igt pesan aku . aku kan akak ~

sekian . titik .

Wednesday, April 6, 2011

HE19 beramas mesra




tarikh : 3 April 2011
tempat : pesisir pantai Pohon Batu , Labuan , Malaysia
kekuatan anggota : 51 orang budak2 sporting HE19
aktiviti : HE19 Beach Party 2011

hurayy ! budak paling lambat hapdate belog dah mule menari narikan jarinya di atas kibod ! haha . ade aku kesah kau hapdate belog lambat ? hade ? hade ?
haha . . entry kali ni cik ila nak stoli moly pasal kitorg punye event , Beach Party 2011 . yey ! syiok abes ! actually HE19 ni adalah kod utk kos cik ila . kos international finance . jadi , bile sebut HE19 , org tau la sume ni budak2 finance (:
ok , seawal jam 7.30 pagi kitorg dah berkumpul kat cafe dgn 1 tekad , 1 semangat , 1 HE19 utk bergerak menuju ke Pohon Batu dengan bas ums . gile semangat kau bangun awal . kalau pi klas kul 8 , kul 7.56 baru ko gerak dari bilik kan . hehe . ok , sampai2 jek kat Pohon Batu , trus diadakan sesi pengagihan kumpulan . agihan ni dibuat secara lurus , telus dan mulus oleh awang selaku lembaga pengarah program . takde bff ko dpt 1 group dgn ko ok . mesti mix . haha . cik ila dpt group SELIPAR PUTUS ! haha . lawak kan name dia . mmg semua nama group ala2 odo2 gitu . ade group kasut tercabut , beg koyak , stokin tak cuci & ape ek 1 lagi ? lupe la pulak . maklum laa . tua mengejar kita ;)
ahli2 cik ila terdiri drpd peng wen jie , nirosha , neolani , sakinah , atie , ida , yoenny ng , shah , ngan diana widi . best la diorg . sporting , cool , sng nk bawak bincang . mcm2 game yg kitorg main . ailebiu game , lari ikat kaki , cari gula2 dlm tepung ,nyawamu di kakiku, masukkan air laut dlm botol , baling belon berair , kotak beracun & exchange gift . mcm budak2 kan game tu . tp tu la yg buatkan kitorg enjoy . masing2 umo dah 23 , tp bile main tu rase cam umo baru 3 tahun jek . opss ! over tipu . haha .
pas puas bermain , kitorg masak2 , bbq2 . ade ayam , sosej , nugget , fishball , potatoes . nyam2 . thanks pada penaja2 yg sudi menaja event kami . hehe .
secara overall , event ni mmg best of da best . even tak ramai yg dpt join , tp kami ttp puas hati . dgn event ni kite jadi rapat , dgn event ni kite kenal kwn2 kite , bayangkan , 3 tahun blaja sekelas , tp tak penah bertegur sapa . time event ni , takde rase malu , takde rase terasing , semua beramas mesra mcm dah mmg mesra dr sbelum nya . mmg event ni berjaya capai target utk menyatupadukan ahli2 HE19 . thanks to da supportive members !



1 HE19 , 1 Malaysia !


abadikan kenangan ini buat selamanya ~


sayangnya ku kepadamu , hanya Tuhan saja yg tahu .



i'll be missing u


see ! meriah kan kan kan . rugi tau korang tak ikot . syok abes ! ni jek laa kot memory terakhir kitorg as a student sbelum melangkah kuwa dari UMS tercinta ni . walaupon 3 tahun tu rase mcm skejap , tapi nilai persahabatan yg tercipta ni lebih berharga dr sgalanya . 
opss ! pic last tu kontroversi sket ek ? takpe . bff jek pon . bkn bf . pinjam bf org jap ek . hehe . . eh , lupe la nk bgtau . tp malas nk scroll atas balik .
utk beach party ni kan , ade jugak dibuat award2 tau . award sape paling cute , paling besar ketawa , paling rileks , paling chantek , paling hepy go lucky , mcm2 paling lah . fyi , name cik ila pon tercalon tau ! haha . serabut2 cmni pon ade gak org nak calonkan kan . hehe . 1st , tercalon utk kategori the best BFF . kategori tu cik ila diganding kan dgn my beloved roOmate la . sape lagi . haha . 2nd award , cik ila tercalon utk kategori the best Mr. & Mrs . digandingkan dgn sape lagi kalo bukan dgn Mr. Afiq nih . haha . undian dah ditutup . tp keputusan masih di tgn juri hakim . jadi , stakat entry ni ditulis , tiada apa2 lagi keputusan utk award2 tu . hehe . rugi laa kan . kalau tak leh cik ila pakse korang undi cik ila . HAHA .
nnti keputusan award akan diupdate kemudian ok . tungguuu ~


Monday, March 28, 2011

i'm lovin it !


haa . . nampak tak ? nampak tak ? ape di atas ? VOUCHER MEKDI oke ! haha . korang tau tak mekdi skrg tgh gile-kentang-baek-hati-tak-hengat bagi voucher ni untuk sesape saje dimana jua anda berada . cewah ! cik ila pon dpt voucher ni dr email kwn2 . cik ila pon dgn seikhlas hati mem-foward email ni utk kwn2 lain . seronok kan ! korang beli pa pe minimun RM5 , pastu korang akan dpt free 2 set big breakfast ! kan berbaloi tu . RM5 jek pon . nak dijadikan cerita , tadi cik ila pegi terjah mekdi Labuan . nak buat spotcheck btul tak diorg ni ade buat promosi cmni . mane la tau kot tipu ke kan . mati cik ila . dah bape ramai yg cik ila foward email voucher ni . haha . . cik ila & segerombolan kawan2 [eh,penjodoh bilangan ni sesuai ke?] pegi la terjah mekdi labuan kat airport tu . wahh ! amazing ! it's real ! ni lah hasil nye ;

saje letak size besAr punyee ;)

haha . nampak kan ? nampak kan ? tu laa hasil yg masing2 bawak balik arini . cik ila beli hot pancakes + free 2 big breakfast . tak cukup tgn oke ! tewime kasey mekdoneld ! eh , lupe laa nak ckp . tapi malas nak pi bhgian pendahuluan balik . ckp kat sini je la ek . pagi td tu , berbekal kan grand livina , rombongan cik ila diketuai oleh abg afiq ! yey ! driver sejati . sejak ada dia dlm hidup cik ila [eh,over la pulak!] tak . tak . sejak dia kamceng ngan cik ila [ayat ni sdap sket kot ;p] , cik ila rase cik ila dah gantung lesen memandu kelas B2 & D cik ila kot . haha . sbb mane2 pegi , dia mesti ade & dia yg kene drive ;p . so,pg td dia jugak la kene drive . ahli rombongan yg lain , cam biase la . eh , tapi ade rombakan ahli jugak . tak mcm ahli rombongan yg selalu tu . kali ni ade cik rumate , dia wajib oke , pastu sue , deq , shima , awang dgn siti tun . hihi . . tp , tak banyak pic laa yg sempat di snap . sikit2 jek . tu pun pic lepas dah smpai campus . pic cik ila wajib tayang oke ! haha . pic org lain tak ter snap takpe la kan ;P







alammakk . . cik ila lupe la . ade lagi sikit gambar dlm dslr shahbuddin la .
sori cik rumate , siti tun , awang . takde pic korang sini ;)

ermm . jadi , rasenye stakat ni jek laa cik ila nak story moly ngan u olls . haha . moral of da story , cepat2 laa guna voucher mekdi tu sblum 31 march ni . kalau sesape yg takde voucher tu , msg jek cik ila , bagi email korang & dgn sepantas-kilat-impak-maksima cik ila akan emailkan kat korang . saje berkongsi rezeki Allah kan kan kan ;) sekian saje laporan cik ila pade hari ini . sekian , disudahi dengan , eh , jap . jap .

..........iklan..........

iklan lagi


masih lagi iklan



tv3 mmg slalu bnyk iklan









iklan tv3 memang selalu lama




kadang2 sampai terlelap nak tggu abes iklan ;)


hehe . sbenarnye ade bende lagi yg cik ila lupe nak story . ape bende ? sabar la =,= gelojoh laa korang neh . unta padang pasir pon tak gelojoh cam korang tau . cmni , masuk2 jek kete sbelum gerak pi mekdi tadi , trus mata cik ila terpandang sumthing yg agak stylo . tanpa memikirkan masa depan , tindakan refleks gak nye , mulut cik ila trus berbunyi , "ko ni stylo ke ape fiq?" jeng . jeng . jeng . . . .


kesengalan afiq terserlah di pagi hari
tadaa . . ha , tu lah dia . ko tgk laa perangai abg ko tuh . ntah ape mamai + mimpi + tak sedarkan diri dia pagi td tuh , boleh dia berjalan dari koleh kediaman alpha sampai ke car park dgn sliper sbelah biru sbelah hitam ! haha . ntah ape lawak raja lawak yg dibuatnye ntah . yg heran tu , awang yg berjalan same2 dgn dia dari atas pon boleh tak perasan . mmg sah tebal 8 inci spek korang berdua ni tau . dasar mamat rabun ! >:P mmg pecah gelak laa pagi td kan . ape boley buat . afiq mamai ! tepakse beli sliper jepun baru kat moneygain after redeem voucher kat mekdi td (:

on da way pulang . yey ! afiq dah tak sengal ! dah beli sliper baru :)

terpakse pinjam sliper cik ila utk pi redeem voucher sbb org lain tak leh redeem kan .
bunge pun bunge laa bang . tu jek yg ade (:
haha . afiq . afiq . kau laa yg paling cik ila igt bile dah abes skula nanti tau . tett ! jgn pikir lain . igt sbb dia nih bnyk sewel dari yg ok . haha . tgk balik gambar2 ni , pecah gelak balik . afiq odo . haha . .


nota mintakkaki ;
entry kali ni pakai font kaler merah sbb nak ambik moOd Mekdoneld !

Monday, March 21, 2011

Welkam to Nismilan !




yehaa ! dia dtg , dgn lenggang lenggok nya . cheewah ! welkam to Nismilan pengganti Hencek Wan Jamak Wan Hassan ! wahh ! bukan calang2 ni . mase Kedah under coach ni pon , kedah dah jadik juara treble 2 musim tanpa henti tau ! lagik2 . . aa . . coach ni penah latih skuad Harimau Muda mase main liga Slovakia . wahh !

tapi . . siape dia ekk ?? wahahaha . . welkam ! welkam ! welkam Hencek Azrai Khor Abdullah ! welkam to STAR of Paroi ! huhuu . . musuhnya habis binasa . yeah ! waa . . mesti fanz Kedah kuchiwa kan . ye lah , hilang laa diorg punye coach yg berkaliber . ^^v
menurut sumber yg cik ila petik ,memang sah Azraai bakal menjadi jurulatih Negeri Sembilan yang baru. Beliau tertarik dengan skuad Jang yang begitu serius untuk pulih dari prestasi yang kurang menentu kebelakangan ini. Azraai sempat juga memberitahu yang sikap Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) yang tidak serius dan sekadar berpuas hati dengan apa yang ada menyebabkan beliau tidak berminat untuk kembali membimbing Kedah. mmg kompom2 laa kan . ape laa diorg ni , sampai coach pon bleh kecik hati . pe dah jadi . mcm mane nak majukan sukan utk negara . bola , Azrai Khor merajuk . badminton , Misbun Sidek merajuk . kalau sume nak merajuk , sape nak train atlit malaysia pasni ??? @-@ 


Thursday, March 17, 2011

kau pergi jua . . . .



alolorrhh . . ciaannn dia ):

nape beby tu menanes ?? ciann dia kan .
cik ila saje pinjam gambar dia menanes sbb nak ambik moOd sedey-suram-muram ni .
td cik ila bace news . tiba2 . . . . .
jeng . jeng . jeng .
.
..
...
....
.....
......



SEREMBAN 17 Mac – Wan Jamak Wan Hassan telah meletakkan jawatan sebagai ketua jurulatih pasukan Negeri Sembilan kerana berasa bertanggungjawab atas prestasi hambar pasukan itu dalam Liga Super dan Piala FA musim ini.
Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan (PBNS), Datuk Seri Mohamad Hassan berkata, Wan Jamak telah menemuinya pagi tadi dan mengemukakan surat peletakan jawatannya.

"Sebagai seorang profesional, Wan Jamak mahu bertanggungjawab atas prestasi yang kurang memuaskan pasukan Negeri Sembilan dan mohon supaya dia dibenarkan meletakkan jawatan,” katanya kepada pemberita di sini.

Mohamad, yang juga Menteri Besar, berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penyerahan tiket dan sagu hati khas kepada pelajar Negeri Sembilan di Mesir di sini.

Katanya, walaupun berat untuk melepaskan Wan Jamak memandangkan jasanya sebelum ini, namun beliau tetap menghormati pendirian jurulatih itu.

Katanya, Wan Jamak telah melakukan pelbagai usaha untuk memulihkan prestasi pasukan tapi tidak berhasil.

what the ??!
ohh ! tidaaaaakkk !!
susah nye nak trima kenyataan ni !
nape mesti dia letak jawatan ? nape ? sape lagi yg bleh ganti dia ?
buat tatapan Encek Wan Jamak Wan Hassan [walopon cik ila tau WJ tak tatap pon belog berabok ni]
Hadir mu di N9 menghadiahkan Piala Malaysia 2009 akan d igt smpai bila-bila.. kehadiran mu juga menjadikan pasukan N9 antara pasukan yg d geruni.. sentiasa di kenang.. terima kasih Wan Jamak Wan Hassan..!! we love u..!!

sayonara WJ =,="

Wednesday, March 16, 2011

5w33t h34rt (",)v



cuna . . !

video


rindunye same ini budak tecik !
tggu cik ila balik ye syg . tak sabar laa nk jumpe cuna . rindu sgt !
rindu nk kacau2 cuna , rindu nak gelak2 ngan cuna , rindu nak tgk cuna malu2 time cik ila dtg , rindu nak dukung2 cuna , rindu nak tgk cuna lari2 ngan abg akim , rindu nak dengar cuna merengek2 mintak tolakkan basikal . ouchh ! sgt merindui saat2 itu =.="

ekceli , cuna ni anak kawan cik ila . anak bang sham & kak miza . sape sangka , sape menduga kan . asalnya dari sorang kawan ym je . same2 jadik chatters tegar room n9(2) tahun 2008 dulu . dulu laa . skrg cik ila dah bersara . hehe . . dari situ , bnyk cerita2 yg dikongsi bersama , hal kawan , hal teman , hal sahabat , sume lah . [eh,cam same jek makne sume tu . hehe] then , dari situ bang sham kenalkan dgn wife & kids dia . hubungan tu jd kuat lagi bile dah start datang2 umah . cik ila dtg umah bang sham , bang sham pon bawak kak miza & anak2 dtg umah cik ila . ouch ! memorable moment (:
ayah ibu pon dah kenal diorg . seronok laa . umah cik ila kan takde budak tecik . bile ade cuna ngan akim ni , meriah laa sikit umah tu .
ermm . agak terharu jugak la bile bang sham bawak kak miza & anak2 dtg umah time cik ila baru balik dr ums tercinta ni . mmg speechless gile . mmg lepas rindu btol la . seronok ! walaupon ada gak webcam2 ngan diorg , tapi tak same tau dgn lepas rindu depan2 .

then , skrg dah mcm jadi acara wajib plak stiap kali cik ila balik dr ums , mesti pegi lawat cuna . wahh . rase cam dah ade anak buah sendiri plak tau . paling best bile sampai2 & park kete depan umah , akim mesti jerit "cikk ilaaa" ! diikuti dgn lompatan2 girang seorang kanak2 ribena .
hoyeaahh ! best btul rase . terharu sgt . =.="
mmg cik ila harap hubungan kekeluargaan yg terbina ni akan kekal slamanya hingga akhir hayat . walau apa pun jadi , biar lah kite tetap bersama . cik ila tak rasa kita ni mcm org lain dah walaupon kite takde langsung pertalian darah daging .
waahh . rindu betul ! tak sabar nak balik . ^^v
.lurve.miss.heart. 





ZAMAN MUDE2 REMAJE . haha

every step i take , every move i make ,
every single day , every time i pray ,
i'll be missing you .
what ever happen , i'll be there for you ~

Tuesday, March 15, 2011

hip ! hip ! hurayy !!

syukur ! syukur ! Alhamdulillah .
penantian tak sia2 . tak sia2 turun naik SPKAL check reply form .
tak sia2 abeskan kredit call company .
thanks Allah . thanks pemily . thanks frenz !
haha . hepi . tak terkate .
moga2 cik ila dpt buat yg terbaek kat sane nnti .
umah ade , transport ade , ape lagi kau nk pikir ?
pikir kan keje kau je . jd yg terbaek .
g.u.d l.u.c.k f.o.r m.y s.e.l.f ! (:




nota kaki ;
cik ila telah diterima utk membuat praktikal di Radzi & Co.
audit firm d senawang . yey ! suke2 ^^v

Saturday, March 12, 2011

JEPUN BERGONCANG !



Berikutan gempa bumi kuat 8.9 skala Richter (skala paling kuat adalah 9.0) di Jepun pada petang semalam yg menyebabkan tsunami di Jepun, satu amaran tsunami di negara2 lain telah dikeluarkan. Negara2 yg terlibat adalah seperti Hawaii, Filipina, Indonesia, Papua New Guinea dan lain2.

nauzubillahiminzalik !


selamatkan kami Ya Allah .


dasyaatt ! kapal tewebang pOn hanyut !

tapi tempias nye sampai kat mesia gak tau .
amaran tsunami utk sabah & labuan dah dikeluarkan membuatkan cik ila gerun & rasa ingin pulang segera ke kampung halaman !
sehingga entry ini ditaip dgn serius , keadaan cuaca di labuan amat2 lah
mendung , gelap , berangin kuat ! oh , sgt gerun oke !
dah 2 hari cuaca camni . tp hujan tak turun . just langit gelap mcm dah nak malam .
harap2 negara kita terselamat dr sebarang bencana . amin .
tp , dengar kabar sbelah kudat dah banjir ! omg !





tetiba risau pulak . ibu,ayah,abg,kak ja nak pi bercuti ke indonesia selasa ni .
moga2 mereka semua selamat pergi , slamat pulang . amin . .

rest in peace :"(




LABUAN, 9 March -- Seorang pelajar Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan (UMS-KAL) meninggal dunia manakala seorang lagi rakan mangsa cedera parah dalam satu kemalangan ngeri selepas kenderaan yang mereka pandu hilang kawalan dan bertembung dengan lori dari arah bertentangan pada lewat petang semalam.

Mangsa yang dikenali sebagai Soffinah Jasni yang masih menuntut tahun tiga dalam jurusan ekonomi kewangan berasal dari Tambunan, Sabah, manakala rakannya Noorhamidah Gurimi yang dilaporkan masih dalam kritikal berasal dari Johor.
Ketua Polis Labuan Penguasa Saiman Kasran memberitahu Bernama kejadian berlaku pada 5.15 petang ketika kedua-dua mangsa dalam perjalanan pulang ke kampus dari arah Kg Layang-Layangan.

“Kedua-dua mangsa mengalami cedera parah, dan salah seorang daripada mereka tidak dapat diselamatkan. Mangsa yang masih dirawat itu masih dalam kritikal berikutan kecederaan pada tulang rusuk. Pemandu lori tersebut hanya mendapat kecederaan ringan,” katanya.

Saiman berkata kecelakaan berpunca daripada kecuaian kerana pada masa tersebut keadaan cuaca dan jalanraya dalam keadaan baik, manakala keadaan lalulintas juga dalam keadaan lengang.



hamidah (tudung putih) , arwah fifi (tudung hitam)


~ Al-Fatihah ~
semoga kau tenang di sana Fifi .
get well soOn hamidah . hidup mesti diteruskan .

kedua-dua mangsa merupakan kawan 1 batch dgn cik ila .
batch 0811 . tp lain course .

TUA mengejar kita episod last ! haha

haha . cik ila mmg failed dlm memberikan tajuk entry . wakaka .
kan bagus kalau tak yah letak tajuk . means , cik ila tak terikat nk bebel ape pon. haha . btol tak ? kalau ada tajuk , mesti kene ikot tajuk . tak leh terkuwa tajuk kan kan kan .
i tell u . haha . .

okeyh ! utk besday cik ila yg ke 23 tahun ni , aritu cik ila dah cite pasal celebrate ngan kwn2 pompuan kan . 2nd celebration buat dgn bff laki2 pulak !
cam biase la . my lebleb boyfie la sume tu . encek awang , encek afiq , encek hamzah & cik rumate . celebrate hari sabtu 26/2 kat bandar labuan . di awal plan , kami nk pi bersukan malam dulu .
tp , dukacita dimaklumkan , malam tu bowling labuan ade org booked pulak dah . ade tournament amende nah diorg . punye laa penuh . sampai nak cari jodoh pon rambang mata . 
haha . gile kau nyah !
then , dah tak dpt bersukan malam , kami pi beli2 barang dapo sket , then trus pi kfc bandar . lepak2-ing , makan2-ing kat situ sampai puas .
eh , kami jumpe NURUL tau kat situ . ouchh ! dia sgt terharu sbb kami masih mengenali dia . nurul yg mane ? alaaa . yg skula kat PDK Mutiara tu . yg cik ila & coursemate pi buat xtvt kat sane tuuu . . tu laa dia . dia sakit . sindrom down .

fresh cream choc cake (:


dua - dua saya punya ! (:
dua - dua saya punya jugak ! (:



ok . pas mamam2 , kami lepak2 plak kat dataran labuan . takde mende pon . tp saje nk lepak2 . tau jek la kan . labuan ni bukan ade mende . sesungguhnye lagi syok DATARAN SENAWANG drpd DATARAN LABUAN oke ! =,="

dataran labuan at night .
tunjuk satu bintang .
bff !
bff juge !
bff paling manang ! (:
sem akhir . tahun akhir . jgn akhiri persahabatan ini .

okeyh ! settle . maap la gambar agak kelam . pakai camera mahal mmg la gambar kelam2 sket . kau ada ? tade kann . . =,="
dikesempatan ni , cik ila nk ucap thanks a lot kat kwn2 , kat lebely bff sbb . . aa . . sbb . . di usia yg meningkat tua ni , eh , tp tak de la tua sgt kan .
sweet 23 baru . haha . ye , diusia 23 ni , cik ila diberi kesempatan utk
celebrate besday 2 kali . yey ! harap2 tahun depan dpt laa celebrate 5,6 ploh kali plak . haha . tebiat ke kau cik ila ?
.titik.

eh,sukati aku la nk update belog lambat2.
kau ade ?

Wednesday, March 2, 2011

TUA mengejar kita episod 1

haha . sket punye berkurun blog nih ditinggal sepi kan . biase la tuh . igt senang ke nk merepek2 nih . bnyk nk kene perah otak tau ! haha .
nak membebel pon kene pikir ayat dulu , ni kan pulak nk merepek2 dlm belog ! hihi .
*suke ko kan buat pemahaman sndri*

oke ! straight jek la kan . malas nk corner2 lagik .

tarikh kejadian : 25 february 2011
waktu kejadian : 7.30malam waktu tempatan
lokasi kejadian : beta 3,tingkat 1,unit 2 a.k.a umah cik ila

heppy besday tO me !! hip ! hip ! huraayy !!
haha . anyway , kitorang saje buat makan2 dan makan . extend 1 hari dr tarikh sebenar cik ila sbb pagi 24 february tu kami ada mid term exam utk corporate finance =,="
ape2 pon , korang mmg best la kawan !
special thanks to cik rumate , deq , sue , base , ida , nina , esrina , amna , neo & uzia !
ramai kan kan kan ! syok abes ! menu yg tak seberapa mlm tu buat kami bahagia .
nasik putih + masak lOmak cili api ayam dgn kentang + ulam2an dgn sambal belacan + laksa penang + kOpOk panda ! perrgghh . kombinasi yg menyelerakan .


saje close up ! haha . nyum2 ! (:

camni la rupe bile suwOh si jejaka yg pi ambil kek . haha . nasib ade lagi rupe kek (:



mabelesss !!
 

haha . setelah ditimbang tara , ditokok tambah , ditapis oleh lembaga sensor , hanya ni jek pic yg dpt diupload bagi menjaga sensitiviti semua pihak . haha . .
maaf ye (: biarlah pic2 lain menjadi simpanan peribadi .
almaklumlah . berparty dirumah sendiri kan . mcm2 gaya ada . haha .
ni baru part 1 . part 2 bakal diupload kemudian sbb cik ila asyik lupe jek nak bluetooth gambar dr fon hamzah . haha .
sekian . titik .

Thursday, February 17, 2011

tiada tajuk yang sesuai

haha . entry takde tajuk . jadi boleh cerita ape saje . yey !
sbenarnye cik ila dlm keadaan yg sgt ngantOk nih . tp sbb dah berhari2 tak update belOg kan , cik ila gagahkan laa jugak . takde ape pOn nk cite sbenOnye .
labuan tgh hujan skrg ni . hrp2 jgn laa lebat & berterusan . labuan nih dah la pulau kecik . pulau ayam2 jek . isshh . mcm2 yg terpikir bile ujan2 ni tau .
waaaaaaaaaaaa . . . T____________T

td cik ila pi 1 klas jek . tu pon tutorial sejam . yg lain2 sume cancel . hurayy !
idup student ni , paling sewonok bile takde asgment , takde kije skula , takde klas . mmg heaven tahap gaban ! tp bile ade sume tuh , rase cam nk benti skula pun ade tau !
haha . . jgn bgtau ibu ehh =,="
esok pon takde klas . lepak abes2an laa gayenye nih . kalau umah dekat , tambang murah , mmg dah lame cik ila balik nih . sesungguhnya semanjak dua tiga menjak ni , cik ila sgt2 laa homesick !
rindu kat rumah , rindu kat family , rindu kat kg halaman , rindu kat sedare mare sepupu sepapat , rindu kat anak2 buah . walopon kadang2 stress jek bile sane makngah , sini makngah , sane terjerit , sini terpekik , sane degil , sini tak dgr kate , tp bile dah duk sorg2 kat labuan ni , rindu plak ngan mende2 yg buat stress tuh . bile 3g , asal ade jek yg bertanye , "bile makngah nk balik?" "kak pet tak balik ke?" serta merta perasaan jd sayu . waaaaaaaa T________T
sobs . . sobs . . [tak dpt truskan berblogging] =,="
tipu jek ! wakaka . . padahal dah tak tau nk cite ape . hihi . .
ermm . . ibu ayah bercuti ke kelantan minggu ni . naik ketapi dr bahau mlm ni . boring laa tuh tinggal berdua kat umah . seb baek labuan ni tak leh naek ketapi . kalau tak , tetiap minggu kOt diOwg dtg . haha . .
anyway , harap diOwg slmt pegi , slmt balik . jage diri bebaek ye syg2ku (:



moOd : kene kurang ber fb . ibu ayah dah boleh on9 kat umah . sobss . . T__T

Tuesday, February 15, 2011

OUT OF MOoD ~

nape ek ?
nape mesti teringat kan dia ?
nape mesti mimpikan dia ?
nape ?
dia kan dah berpunya . boley tak jgn asik teringatkan bf org ?
boley ?
nape dia mesti dtg dlm mimpi ?
nape dia mesti sentiasa ada bermain2 dlm pale otak ni ?
nape mesti rase senang , selesa dgn dia ?
boley tak rase senang dgn org yg single ? yg bukan bf org ?
kan dia kawan je . tak lebih dr kawan kan ?
sampai bile nak rase camni ?
demmm !

~Tuhan kirimkanlah aku kekasih yg baik hati yg mencintai aku apa adanya~

Monday, February 14, 2011

fuhh.....legaaaa ~

fuhhh . . setel dah fyp . kosongkan otak dr fyp . yey !

so , move to da next step . mencari2 tempat praktikal .
hadooOOi . org nk keje free2 2 bulan pun diorg tanak terima . sombong btol . !
1 ari nnti , company diorg kekurangan pekerja , baru laa diorg nk teringat kat cik ila kot . haha . . pewasan !
plan ngan cik rumate , rabu ni nk pi post opis , post segala2 application yg bersesuaian utk mohon tmpt praktikal ni . susah hati gak ni . org lain dh senyum2 dpt tempat .
tp cik ila ngan cik rumate masih lg tercari2 . huhu =,="
takpe lah cik rumate . rabu ni kite usaha keras . post seberapa bnyk application yg mungkin . yg tak mungkin pon kite post gak la . ekekekeke . .
so , tugas readers sng jek . tak yah pikir mane nk apply , tak yah pikir nk terima cik ila atau tak , tak yah pikir bile nk praktikal . just cik ila mintak readers doakan cik ila ngan cik rumate dpt tmpt praktikal secepat mungkin jek oke ! [mslhnye blog bersawang ko nih ade readers ke dik non]
haha . tak kesah la ade readers ke tak kan . janji cik ila dah dpt menaip dlm blog nih dgn pewasaan serius ! agagagagaga (: