Thursday, June 30, 2011

hari yg menyeronokkan !


pagiPAGI dah kene 
MAKI .
eh , seronok jugak .
kau client . kau boleh maki sukaSUKI . sbb kau bayar kami . 
ok . fullstop .

Monday, June 27, 2011

cite hari sabtu

 sabtu 25062011
majlil tahlil arwah nenek
kg kanchong , rantau , nismilan

haha . lambat gile kan hupdate . bz women mmg cenggini . haha . .
kenduri kali ni best sbb sume2 nye ade balik . best . enjoy . lagi best bile mase kejadian , cik ila kene keje half day . so , cik ila x bnyk keje kene buat . balik2 keje , trus mkan . huahuahua . . sgt jeles keyh org2 yg cuti tu . haha . .
paling kuat pon cik ila kene cuci periuk jek 2,3 bijik . ape de hal . priuk jek pon . bkn periuk api . eh , merepek !
paling tak bestt bile sume kwn2 , rakan2 taulan yg cik ila jemput , sume nye tak dtg .
eh , takpe lah . diorg kan ade hal tersendiri . takpe . takpe . x de rezeki nak ketemu kwn2 :) secara overall , majlis berjalan lancar selancar lancarnya . mkanan pon best . ade gulai daging salai , lemang + rendang ayam , sambal tempe , gulai jering , telo masin , kerabu kacang botol , gulai udang + rebung , ayam masak kicap (import dr johor) , ade lagi ke yg tetinggal ha ? lupe lah . 

dah penat2 kemas2 segala , malam tu pulak , eh , tengah malam tu pulak cik ila sebagai kak long kawasan bawak diorg2 ni pusing2 seremban . tipu jek . bkn cik ila yg bawak . diorg yg bawak cik ila . kitorg pi 2 kete . abg akim + kak ja + baby + fa'iq + abg zul + kak lin + abg jai . wahh . ramai kan ! kitorg pi seremban d'nite uptown . uptown la konon . panjang mcm pasar malam rantau jek wehh . stok kene bahan jek kawasan kak long ni . haha . . blum sempat lenguh kaki , dah abeh pusing uptown . oke . korang duk kl . uptown cheras korang , uptown danau kota korang sume panjang-panjang-berjela-tak-hengat kan !
perjalanan berakhir di mekdi senawang . abg zul open table . moga lagi murah rezeki abg :") tetibe terase cam hang out dgn adik bradik , sepupu sepapat camni cam lebih heaven plak . lebiu all !


berabuk


wakakakaka . .
setelah sekian lama meninggalkan dunia belog membelog ni , akhirnya cik ila ambik keputusan utk curik skit masa bekerja ni utk membelogingkan diri . fuhh .
gile berabok belog kau nokk . .
lepas final exam aritu , masing2 bawak diri pulang ke kg halaman masing2 utk meneruskan misi  mempraktikalkan diri . mcm yg cik ila dah maklumkan dlm entry2 lepas , cik ila dpt buat praktikal kat Radzi & Co , Chartered Accountant .
ok lah kan . tempat dia strategik . kat dataran senawang . cume , cik ila harap boleh tak jauh kan sikit atau tutup terus drive thru mekdi tuh . terlalu hampir dgn opis . ni akan memudahkan  cik ila mendrive thru kan diri ke sane ! oh , no !
elaun 300 sebulan sekali jek dik non . tapi kau drive thru sebulan berkali2 .
bankrap mak nokk . .
ok . report praktikal satu-hape-pon tak buat lagi .
keje banyak . balik lambat . penat .
oke . babai .

Sunday, April 24, 2011

study weEk !



warrrggghhhh !!
cik ila sangat bz d saat ini . tak dpt nk update belog 
tp kalau nmpk cik ila ari2 kat fb , anggap tu sume satu ilusi
haha . cik ila skrg tgh study weeeekk !
minggu depan setat final exam dah . so , cik ila mmg sgt2 bz study .
bukti nya ? mesti lah ade . .

=

==

===

====

=====
 

 
video
satu . . .



 

see ! bz kan . bz kan cik ila menjalani minggu study week .
heee (^____^)
jgn bgtau ibu ehh . pok kang !



video
dua . . .



video
tigaa !


Saturday, April 16, 2011

Kuala Penyu trip ~

tiket flight :p


assalamualaikum .
aiceh . cam tak penah jek kan cik ila mule kan entry dgn bg salam . hehe . takpe lah .
ni dah bg ni , sile jwb tau . hehe .
ok , penutup kepada pengajian selama 3 tahun di bumi Labuan ni , 13-15 April lepas kitorang buat trip pi Kuala Penyu . kg cik rumate la . hehe . Kuala Penyu ni sebuah daerah tau . tapi pekan dia keciikkk aje . jgn kan panggung wayang , kepci , pizza hut , Bank pon takde tau . heran jugak laa . besar lagik pekan bahau kot . kalau urusan2 bank , urusan2 makan sedap , penduduk sini akan ambik masa pi Beaufort ataupun KK lah . sian kan .
perjalanan mengambil masa lebih kurang berjam2 laa . haha . dr ums , kitorang naik bas shuttle ums . makan masa stengah jam gak dr kampus ke terminal ferry . then , naik ferry 2 jam utk sampai ke Menumbok pastu naik van 45minit sampai kat pekan Kuala Penyu pastu lagi naik perahu 15minit utk menyeberang sungai pastu2 lagi naik kete 15 minit utk sampai ke halaman rumah cik rumate . see ! bnyk kan kenderaan kami kene naik utk pulang ke kg halaman . haha . travel abes !
trip kali ni disertai oleh cik ila , sue , shima , awg & hamzah . patot nye ramai lagi nak ikot . tp kelas diorg tak abes2 lagi . so , slamat jln romeo laa kan .
hambik ni dulu pic2 on da road to Kuala Penyu . wheee ~~



on da road , on da sea (:
 hari 1st sampai , takde buat ape laa kan . sampai pun dah petang . rehat2 , lepak2 , hujan renyai2 , berjalan ke pantai . tu saje xtvt hari 1st . da next day , baru laa kami jln2 pi beaufort . dr Kuala Penyu tu ambil masa dalam sejam laa nk sampai Beaufort. pekan kecil ala2 pekan Kuala Pilah laa lebih kurang . waaa . . bnyk nye hanjing berkeliaran . takot mak nokk ! tapi trip ke beaufort tu takde pic yg sempat di snap . cuaca panas-gile-gaban , takde sape yg sanggup nak berposing lagi dah .
pstt . 1st time tau cik ila drive kete auto-yg-brek-dia-tak-bape-nak-makan jejauh gaban camtu . seb baek sume slamat . takde ape halangan (:

nah . ni pic mase xtvt petang jek yg ada dlm simpanan .


xtvt pantai


keindahan pantai ~
 next day , kami pi Beaufort . tak de gambar utk di display . balik dr Beaufort , masing2 tertidur keletihan . ptg nye , diorg pi memancing . oleh sbb memancing , memasang cacing , mencacing cacing bukan bidang cik ila , maka cik ila pon tak turut serta lah . cik ila duduk kat umah sambil borak2 , tgk2 mak cik rumate bakar membakar ayam utk juadah di malam hari . malamnye tu ramai sket yg ada sbb kak nani & family dgn kak uyah & family turut serta dlm acara makan2 . takde pic laa jugak utk display .
next day , pagi2 buta dah berangkat ke menumbok sbb ferry balik Labuan berlepas jam 10pg . so , cepat2 la kami utk pulang ke labuang dgn selamatnye .
berakhir lah segala percutian utk sem ini , tahun ini , pengajian ini .
sayonara Kuala Penyu . ntah bile lagi laa cik ila nak dtg Kuala Penyu ni . maybe time cik rumate nikah nanti kot . kan kan kan . insyaAllah ~

pulang ke kampus ~

sayonara Kuala Penyu . haih ! nape takde muke sedih ni ?
setelah merentas jalan raya , meredah ombak , menerjah ranjau berduri , eh , over la pulak . kami pn sampai di bumi Labuan lebih kurang jam 11.30pg . pi makan2 dulu , then tggu bus shuttle ums jemput jam 2 ptg .
haih ! sampai Labuan pun sibuk nak snap . snap . snap lagi ??


senyum . tanda bersedekah (:
erkk ! pjg gilo entry kali ni . haha . . biarpun takde readers , ade aku kesah ? haha .
semangat lebih kau cik ila menaip pjg2 .
sekian . titik .

dan pemenangnya ialah .....



aaaaa . . nampak tak ? nampak tak ? hihihi . .
see . ni laa keputusan award time beach party kitorg aritu .
cik ila & encek turut serta mendapat award (:
thanks pada kwn2 yg mengundi . thanks pada encek yg menjadi partner slama 3 tahun ni
sehingga kita terpilih utk bergelar Mr & Miss Popular HE19 . hurayy !
thanks a lot . nape bleh popular ? maybe sbb diorg tgk kitorg selalu bersame .
pi klas , pi jumpe lect , pi memekak , pi melansit , pi bejalan , pi mkan , sume2 laa same2 . tp bkn kapel pon . dr situ ramai la yg curious dgn hbgn kitorg . biar lah org nk ckp pe . yg penting kitorg tau jauh mane hubungan kitorg .
pic hadiah tak terupload la pulak . stiap pemenang award ni dpt medal CD yg ade tulih2 BEACH PARTY - HE19 MISS POPULAR
gitu . aiceehh !
kenangan ni laa yg akan di bawak hingga ke tua sok .

Mr & Miss Popular HE19
untuk budak ini , bnyk kan suke duke yg kite kongsi bersame .
simpan . lipat kemas2 , simpan dlm hati .
igt pesan aku . aku kan akak ~

sekian . titik .

Wednesday, April 6, 2011

HE19 beramas mesra




tarikh : 3 April 2011
tempat : pesisir pantai Pohon Batu , Labuan , Malaysia
kekuatan anggota : 51 orang budak2 sporting HE19
aktiviti : HE19 Beach Party 2011

hurayy ! budak paling lambat hapdate belog dah mule menari narikan jarinya di atas kibod ! haha . ade aku kesah kau hapdate belog lambat ? hade ? hade ?
haha . . entry kali ni cik ila nak stoli moly pasal kitorg punye event , Beach Party 2011 . yey ! syiok abes ! actually HE19 ni adalah kod utk kos cik ila . kos international finance . jadi , bile sebut HE19 , org tau la sume ni budak2 finance (:
ok , seawal jam 7.30 pagi kitorg dah berkumpul kat cafe dgn 1 tekad , 1 semangat , 1 HE19 utk bergerak menuju ke Pohon Batu dengan bas ums . gile semangat kau bangun awal . kalau pi klas kul 8 , kul 7.56 baru ko gerak dari bilik kan . hehe . ok , sampai2 jek kat Pohon Batu , trus diadakan sesi pengagihan kumpulan . agihan ni dibuat secara lurus , telus dan mulus oleh awang selaku lembaga pengarah program . takde bff ko dpt 1 group dgn ko ok . mesti mix . haha . cik ila dpt group SELIPAR PUTUS ! haha . lawak kan name dia . mmg semua nama group ala2 odo2 gitu . ade group kasut tercabut , beg koyak , stokin tak cuci & ape ek 1 lagi ? lupe la pulak . maklum laa . tua mengejar kita ;)
ahli2 cik ila terdiri drpd peng wen jie , nirosha , neolani , sakinah , atie , ida , yoenny ng , shah , ngan diana widi . best la diorg . sporting , cool , sng nk bawak bincang . mcm2 game yg kitorg main . ailebiu game , lari ikat kaki , cari gula2 dlm tepung ,nyawamu di kakiku, masukkan air laut dlm botol , baling belon berair , kotak beracun & exchange gift . mcm budak2 kan game tu . tp tu la yg buatkan kitorg enjoy . masing2 umo dah 23 , tp bile main tu rase cam umo baru 3 tahun jek . opss ! over tipu . haha .
pas puas bermain , kitorg masak2 , bbq2 . ade ayam , sosej , nugget , fishball , potatoes . nyam2 . thanks pada penaja2 yg sudi menaja event kami . hehe .
secara overall , event ni mmg best of da best . even tak ramai yg dpt join , tp kami ttp puas hati . dgn event ni kite jadi rapat , dgn event ni kite kenal kwn2 kite , bayangkan , 3 tahun blaja sekelas , tp tak penah bertegur sapa . time event ni , takde rase malu , takde rase terasing , semua beramas mesra mcm dah mmg mesra dr sbelum nya . mmg event ni berjaya capai target utk menyatupadukan ahli2 HE19 . thanks to da supportive members !



1 HE19 , 1 Malaysia !


abadikan kenangan ini buat selamanya ~


sayangnya ku kepadamu , hanya Tuhan saja yg tahu .



i'll be missing u


see ! meriah kan kan kan . rugi tau korang tak ikot . syok abes ! ni jek laa kot memory terakhir kitorg as a student sbelum melangkah kuwa dari UMS tercinta ni . walaupon 3 tahun tu rase mcm skejap , tapi nilai persahabatan yg tercipta ni lebih berharga dr sgalanya . 
opss ! pic last tu kontroversi sket ek ? takpe . bff jek pon . bkn bf . pinjam bf org jap ek . hehe . . eh , lupe la nk bgtau . tp malas nk scroll atas balik .
utk beach party ni kan , ade jugak dibuat award2 tau . award sape paling cute , paling besar ketawa , paling rileks , paling chantek , paling hepy go lucky , mcm2 paling lah . fyi , name cik ila pon tercalon tau ! haha . serabut2 cmni pon ade gak org nak calonkan kan . hehe . 1st , tercalon utk kategori the best BFF . kategori tu cik ila diganding kan dgn my beloved roOmate la . sape lagi . haha . 2nd award , cik ila tercalon utk kategori the best Mr. & Mrs . digandingkan dgn sape lagi kalo bukan dgn Mr. Afiq nih . haha . undian dah ditutup . tp keputusan masih di tgn juri hakim . jadi , stakat entry ni ditulis , tiada apa2 lagi keputusan utk award2 tu . hehe . rugi laa kan . kalau tak leh cik ila pakse korang undi cik ila . HAHA .
nnti keputusan award akan diupdate kemudian ok . tungguuu ~