Saturday, November 20, 2010

^^ r a y e d a t a n g l a g i k !

ape ?? cik ila lambat upload cite raye ? lambat update blog ?
hey . sukati cik ila la . ni blog cik ila yg punye . bukan ahmad albab yg punye . HAHAHA . .
bia la cik ila lambat pon . ko ade ? tade kann ~

haha . . entry kali ni cik ila nk bebel pasal beraye d perantauan . seb baek raye haji . kalo raye pose , jgn harap la kan . tp kan , raye haji kali ni mcm sesak sket . sbb 16 & 18 november cik ila ade exam . btol2 cuti mase pagi raye je . tgh hari raye dah ngadap buku balik .
[see , bz kan cik ila . that y la cik ila lambat update blog :p]
haha . . selingan jek tu . oke ! cite pasal raye haji tahun ni kan , cik ila ade la gak wat sambutan ala kadar jek . kang org mengata lak kan .
kalau raye pose tu beriye ko sambut kan walopon pose ko tak pnoh !
tahun ni cik ila sambut raye kat umah classmate jek . kire cam open house la kunun . tp yg kecik2 jek la . sekadar menghayati kate org ^^
jap lagi cik ila tepek gambar , layan sesame eh .
[trep pula ko sana . mcm la ada org baca blog ko ni]
haha . .

pagi raye tu kan , makanan2 kami sume chef deq yg msak . mmg powerfull ala2 power puff gurl la menu dia buat . kire dah lulus la nk kawen . bukan mcm org tu . buat cucur,jadi keropok . cucur lain,kusung lagi dlm nya . hilang isi . haha . . blum lulus lagi ko mo pikat c j***y ar kwn .
oke . stop ! haha . .
ekceli , pagi raye kami tu dimeriahkan dgn kehadiran :

cik deq [chef of da year]
cik sue [tuan tanah kedaung]
cik shima [tuan tanah no.2]
cik siti [gadis dean's list^^]
cik base [si milu utill]
cik diana [a.k.a cik roomate]
cik ila [yg sudi hadir mencemar duli]

mmg meriah pagi raye tu . walaupon dlm mood exam , tp mood raya tak dilupakan owh . hehe . . majlis pagi tu dimulakan dgn bacaan doa oleh cik chef sendiri . semoga majlis yg tak seberapa tu diberkati . seterusnya , tuan tanah kedaung tak sempat nk berucap sepatah dua kata sbb text ucapan tak prepare . lgpun , msing2 dah lapar sbb menunggu kami yg tiba agak lewat . almaklum lah . musim2 raya ni jln mmg jem . HAHA ^^
nah , tgk la gambar2 kemeriahan beraya ni . ntah bile laa lagi dpt rase meriahnya raya cmni . sape tau , mungkin ni raye yg last , mungkin ni raye yg 2nd last . mungkin hari ni , esok , lusa adalah hari2 terakhir buat kite . sape tau ......










buatmu teman . .
simpan kenangan hari ini utk hari esok ,
kerana mungkin tiada lagi kenangan seperti ini untuk hari esok ~


salam takziah buat Enchek Apis atas pemergian Mak Tam (17112011) & Cik Zuriati atas pemergian bonda tercinta (18112011) . semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh allahyarhamah . sabar , tabah , kiriman doa mengiringi pemergian mereka . Al-Fatihah . .
~ daripadaNya kita dtg , kepadaNya kita kembali ~


moOd : maseh exAm (^_~)

tak bleh ke kalo tade final exam ek ? nape mesti nk ade final exam gak ? 
hahahaha . . tinggal 2 paper jek lagi cik ila nk abeskan . .
multimedia + risk management
arrgghhh !! cmne nk jwb exam ni . hati dah kat umah . jasad jek kat labuan ~

cam tak caye lak next week dah nak balik . rase kejap je pulak sem ni . ececehh . .
tak lame lagi dah nk tamatkan tittle student ni . harap2 sem ni , sem depan bejalan lancar la kan . heh !
dah la . mls nk bebel panjang2 . sbb excited sgt dah ni nk post entry baru . raye punye hal ! HAHAHA . .
oke ! mase utk menekan button publish ! daa ~

Wednesday, November 10, 2010

tadaa ~

"weh,ko dah lupe password blog ko ke?"
"ko dah tak dpt berblogging kat ums ke?"

ffuuhh . . fuuhhh . . fuuuuuuhhhh . . woshhh . . wushhh . . fuuhhh . . ohokk . . hukk . . hukk . . [ala2 menghembus habuk]

wakakaka . . almaklumlah , blog dah bersawang . lame tak bukak . lame tak merepek merapu meraban . hihi . . kadang2 , bile tak bukak blog ni , mcm2 yg main2 kat pikiran cik ila ni . sume nak d taip , sume nak di cite . tp . . bile tekan jek button log in , automatik sume idea ilang camtu jek . apesal eh ? puas cik ila pikir . tp pikir2 balik , drpd pikir sampai gugur rambut , lebih baek tak yah pikir kan . heh !
sbenonye kan , cik ila tgh dlm mood final exam ni . sempat lagi kan berblogging . dont try this at home oke ! hehe . . ibu dah bayar broadband kan , jd kene la gune dgn sebaek2 nye . wat pe bayar kalao tanak gune kan . hehe . .



oke ! kite cite pasal exam nak ? hihi . . menyampah btol topik exam nih . nampak buku jwpn ni pon dah bg tekanan dah . kalau dia provide jwpn skali takpe ah (:
tp pic ni buku jwpn sem2 lepas . kaler biru laut . sem ni punye buku jwpn dah baru u'olls ~ dari jauh dah bg tekanan . sbb start sem ni dah bertuka ! jadik kaler kuning yg shining mcm nak gile . ala2 kaler highlighter yg korang yg korang beli kat kinokuniya tu la . menyerlah makngah wa ckp sama lu . hehe . .tak perlu la kan cik ila nk upload pic highlighter tu .
pagi td cik ila ambik exam global finance . GLOBAL FINANCE oke ! jadi,ia sgt global dan ia sgt susah . andai terjadi apa2 kat result paper tu , jgn blame cik ila oke ! haha . . boley ke ni dijadikan alasan ? hihi . .
next week ade exam lagi . 3 killer paper menanti . pastu week after next week ade lagi 2 paper . adooiiyaii . . 26hb baru cik ila dpt terbang balik . hope sumenye berjalan lancar .

wish me luck for my final exam (:

nape bile dah ujung2 penghabisan pengajian ni baru terase rapat dgn kwn2 ? nape baru skrg baru terase bnyk sgt aktiviti yg nak d buat dgn kwn2 seangkatan ? nape tak kite start kan dr sem 1 dulu ? nape ? nape ?
simpan kemas dlm lipatan ingatan mu setiap memori yg kita lalui kwn . sekurang2nya kita masih mampu utk bermesra sebelum berpisah ): ~
luv . miss . heart .



Sunday, October 31, 2010

k.e.c.h.i.w.a !!




oke ! pic kali ni saje cik ila buat size xL oke . bia sume org nampak . bia sume org tahu ! haha . . cik ila sgt kechiwa oke !
cik ila bersama2 rakan seperjuangan yg terdiri drpd cik roomate , cik base & cik sue pi turun cafe jam 7.45 ptg taw . punye la smgt nak tgk final piala malaysia tahun ni .
adooii . . kecewa akhirnya . . . sgt keciwa !
encek pakcik pon kecewa . smpai malas dah nak tgk 2nd half pnye game . seb baek encek pakcik pi tgk screen besar kat mps jek . nasib tak pi tgk kat bukit jalil .
oke ! 1st half mmg n9 leading laa kan . sharulain . mmg best ini budak . tp tu pon dpt sbb penalti jek kot? tp ok la kan . n9 dah leading . kire ade smgt la utk main 2nd half .
tp yg paling tak dpt d trima akal tu , bile aidil injured mase 2nd half . ape rasional nye encek wan jamak tak msukkan rezal zambry ke utk ganti tempat aidil tu ? nape d biarkan gawang tanpa defend ? saat tu laa n9 bnyk kene serang tanpa defend . sgt sadis oke ! ^^
kalau dah leading , kene kuatkan defend . bile dah tertinggal kene kuatkan striker . tp takpe lah , encek wan jamak lagi bnyk pngalaman kan . maybe dia ade strategy sndri . kesimpulannye , n9 tak de rezeki utk bawak piala malaysia naik atas atap bas hop on hop off tuh round2 pusing 1 negeri ^^
buat pasukan red warrior , sekalung tahniah & penghargaan buat anda . balik kelate nnti menteri besar anda kate nak bg saguhati . sile tuntut kat beliau .
buat pasukan tersayang , anda dah buat yg terbaek kan . cube lagi tahun depan !
[nk wish jugak walopon dorg tak bace blog nih ]

rasionalnye kelantan menang tahun ni , takde gado2 , takde bakar2 kerusi , takde kerosakan pada stadium , takde penyokong yg kene pukul . horaayy !! game bersih !

Monday, October 25, 2010

jgn buat camni =(

Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",) 

~cik ila sayang kanak2!! [lebih2 lagi kalo kanak2 itu ada abg yg boleh dibuat teman.erkk!]

siyes ckp la kan , eh , bukan ckp , taip . malas nk delete . oke ! siyes taip , cik ila mmg syg + suka + chenta sama kanak2 . even kdg2 diorg ni noty + terjal yg leh buatkan cik ila hantuk2 pale kat dinding [tifu jek oke!] tp cik ila tetap suke layan diorg . mmg sifat semulajadi keibuan tu ada dlm diri kot . that's y la . hakhakhak . . tp syg cik ila takde adik kecik , takde anak buah . tepaksa tumpang2 kat anak org , anak2 buah org . tak kisah la kan . janji cik ila suke . ko tak suke ko punye pasal la (:
sape2 yg rase dia tanak anak dia , leh hntr kat umah cik ila eh . cik ila leh tlg jaga kan . ikhlas!

Saturday, October 23, 2010

keSKEMAan student UMS

"weh , pe dlm blog ko pnoh ngan aktiviti ko merayau2 jek?"

"ooo...tu keje ko duk sane eh.merayap jek keje.."

"wahwahwah..montang2la jauh dr family,bebas ko duk labuan yo.."


hahaha..rase nak tampar jek kamu2 kamu semua nih tau. menyampah la cik ila . heyy ! ni kan blog cik ila. suke2 ati cik ila laa nk buat ape pon. bkn cik ila nk cite psl kamu pon. lg 1 yg buat cik ila jadik hot n spicy nih pasal sibuk2 mengucapkan xtvt cik ila tu. alaa,kamon la der. cik ila melalak pon ade cik ila mintak duwet poket dr kamu?ade? tade kan..
cik ila tau la ape cik ila buat. cik ila bkn kuwa ari2. kuwa ujung minggu jek pon. bkn buat benda tak senonoh pon. sume tu classmate cik ila la der. dah mcm abg2,akak2 cik ila dah tu.. [sape ckp cik ila pasan muda,siap dia!]
kalau cik ila kuwa pun,ibu ayah cik ila tau la. dah inform kat mereka labih awal. nak inform kat ko buat ape kan :p ko igt cik ila duk ums nih 24jam ngadap buku jek ke? sesekali cik ila nk gak tgk dunia luar kan. name pon duk tempat org. kene gak la tau selok belok. nnti kang cik ila balik sane,cik ila leh la cite kat korang.. haha..
d sebabkan korang ni bising2,mulut cam murai kene cabot ekor,entry kali ni cik ila tepaksa upload pic2 yg menunjukkan gaya seorg student oke! harap kamu,awk,ngko dan dia berpuas hati + tak bising2 lagi.. nnti anak2 korang dpt blaja kat ums labuan nih,korang tau la cmne . wakakaka . . jauh nye pejalanan (:

sebenarnye cik ila malas la kan nk upload2 pic gaya2 student ni..manusia ni kan tak pnah pnat becakap.kang ade jek la yg tak kene nye. kalau agak2 pic2,entry2 dlm blog cik ila ni buat ko saket mata,saket ati,saket usus,ko ade nampak tak mende X kaler merah menyala kat bhgian kanan,atasss skali..ko tekan jek situ..sure ilang segala saket2 tuh.tak caye cube try. kompom mujarab (:


with afiq , settlekan asgment accounting (:



afiq + apis perak + cik ila + cik roomate



cik roomate senyum simpul (:






k.a.m.i




hah ! pe? puas ati ? igt cik ila ni takde aktiviti ilmiah ke kat ums ni ha ? ade.. saje malas nk tunjuk. kang bising lak ko kate cik ila mcm2 kan . haha .
ko nih pon 1 . org tunjuk jahat ko bising, org tunjuk baek ko bising . abes? ko nk suruh org tunjuk ape lagi? ish3 . .



Saturday, October 16, 2010

seronok . . dua ronok . . beronok2 . .

hehe . . tajuk entry jek dah menunjukkan keseronokan melampau kan . wakaka . . nak d jadikan cerita , esok (sabtu_16/10) cik ila ade tournament bowling tau . utk selection jadi wakil umskal pi betanding kat umskk . jadi,dgn semangat yg berkobar2 arini kami pi la training utk mengelakkan kenebesan pada esok hari . haha . biase la kan . kalo kuwa tak bawak hero2 ni mmg tak sah kan . cume arini hang out kami + sorg lagi ahli . si acha milo . hehe . kami sewa keta 6jam woo . dgn bermurah ati , tuan keta tuh bg sewa 6jam dgn harga 25hengget saje . sape tanak kan . hehe . . destinasi pertama kami pi u.k . kami mamam pizza . tp cik ila tak order pizza . just mamam pasta seafood marinara + asam boi fizz . nyum2 . sgt teruja ~
cik roomate , encek awg ngan encek tom order pizza . soup of da day arini mushroom soup . leh tahan la . cuma , sebis pizza ni agak lembab & terhegeh2 mcm line broadband time ujan lebat . sgt lembab ! janji 17minit jek . ok la kan . just waiting . punye la lame nk anta pizza tuh . dah 2 keping pizza dorg telan , baru cik ila teringat soup of da day tak smpai lagi . ish3 . . pe la . . lagi 5 minit diorang nak kenyang , cik ila bangun , pi kat abg pizza .

cik ila : bang , seafood marinara td abg anta kat mane eh ?
abg pizza : laa . . tak dpt lagi ke ?
cik ila : blom bang . kwn2 sy dah nak kenyang dah tu . .

what the heck la kan . hehe . lambat sgt . tp takpe la . dia binga kot . lupo nk hntr order kat kitchen (:
after mkan2 kenyang2 , kami pi la men boling dgn bersungguh2 . syok tak hengat . cik ila target dpt point 100 ke atas . last2 dpat 101 point jek . haha . 1 jo pon lobih eh . esok ntah cmno la kan . heh .
oke ! pas bowling , kitorg pi jln2 hirup2 , telan2 udara segar kat Botanical Park Labuan . best la . tempat tu ok , chantek , nak dating pon best .
[tetibe teringat saat2 dating ngan encek apis kat City Park Seremban (:]
oke ! da puas beraksi depan camera , da puas jln2 , da puas hirup2 udara segar , kami lepak plak kat Siswazah Corner . kedai tepi laut . best . angin laut bertiup sepoi2 bahasa tamil (: ekekeke . . pas minum2 , kami pun bergerak ke kampus terchenta . mari layan pic2 kami yg gile camera nih eh :p
credit to cik roomate atas kerajinan mengedit gambar (:

SCENE 1 : BOTANICAL PARK LABUAN


abg mat agak sporting dgn pose yg bersahaja (:

Botanical Park , Labuan ~





SCENE 2 : PIZZA HUT


sesi suap menyuap oke ! (:

asam boi fizz . terbaek wok !

suap lagik . ganas punye !





suap senirik pulak (:



SCENE 3 : BOWLING UJANA KEWANGAN
















maaf ! pic2 masa kami membuat hayunan tidak dapat diupload kerana bimbang pihak lawan akan meniru skill2 yg kami gaya kan .
[ skill hantaran bola ke longkang adalah yg paling mahal oke ! ]

haha . . tu baru sikit pic2 kitorg tuh . seb baek la snap pic tak pkai kodak dah skrg kan . kalo tak , mau 3,4 gulung kodak abes tu . hehe . so far , pas cik ila buat post moterm psl xtvt td , sume ahli bg feedback yg memberansangkan & mereka harap xtvt cmni akan d teruskan dari masa ke semasa (:
[duii naa dang . bergila jua kamu sem ani . jgn ko cari pasal sana . .]
gambar2 lain cube klik2 kat page encek tom atau encek aediey mane tau kalo2 dorg ade upload gak (:


Tuesday, October 12, 2010

multimedia + bbq . .

ermm . . arini takde ape la cik ila nak stoli moli . jalani rutin harian cam biase . pagi pi klas ,
smbung pi klas  petang lak . tp malang nye klas petang dibatalkan . tak tau pon klas batal .
kalao tau , dah lame membute jek . hehe . . tp takpe , time klas takde ni cik ila n group wat discussion sket psal asgment multimedia . nmpk nya asgment kami berjalan lancar . tinggal nak buat report jek . credit to mr.tom kerana telah bertungkus lumus men"settle" kan asgment group kami . then , duk bincang2 kat cafe . biase la kan . takkan duk kosong jek .
minum2 sket , mkan2 goweng pisang sket..
ok , skejap . encek goreng pisang mau interprem :)


haha . .oke! duk dendiam situ ye encek pisang goreng . ermm . biase la kan . style ums [rasenye sume u pon same kot] bile bwat group discussion , stengah jam pertama jek fokus pasal study . jam2 berikutnye akan terpesong ke arah lain . haha . mcm kami td , dlm masa yg singkat pon leh terpikir nak bwat bbq ujung minggu ni . rough plan dah ada . cuma takdir yg akan menentukan plan tu menjadi atau tak . haha .

PLAN HUJUNG MINGGU ...

tarikh : 17 oct. 2010
masa : mengikut kesesuaian
xtvt : bbq tepi pantai [maybe pantai Pohon Batu]
objektif : bergumbira selepas berhempas pulas [tipu jek] menyiapkan asgment sem ni disamping merapatkan silaturrahim & mengabadikan kenangan manis sepanjang berada d ums :)
penglibatan ahli : cik ila , cik diana , cik milo , en.awang , en.tom , en.mat
*sowie kwn2 lain sbb kami hanya menyewa kereta . bkn lori kontena oke ! =p

besar harapan kami agar plan ini berjalan lancar . kalau tak minggu ni pon mungkin akan d tunda pada 1 tarikh yg bakal ditetapkan kelak . cewaahh ~
perbincangan lanjut tentang program ini akan dijalankan pada hari khamis 14 oct selepas klas analisis reka bentuk e-dagang . tp lect tu kena demam campak . sian dia .
jadi khamis ni tak tau la ade klas ke tak . sedeynye kalo takde klas =)

mesti best kalo bbq kami cmni kan . . . . .


atau camni . . .


tapi harap2 mukan camni la . . haha . .


haha . . rentung kan . . pic ni cik ila curi kat fb cik wawi . bbq diorg untuk reunion room n9(2) kat kedai abg sham aritu :)
ntah bile la cik ila berkesempatan nak join reunion room ni kan . . ekekekeke . .

Sunday, October 10, 2010

s.y.g f.a.m.i.l.y ~

salam 1 malaysia . ekekeke . . chantek kan tarikh hari ni . . 101010 . .
agak2 ade tak JPN kuwa kan ic utk mykid cmni 101010-10-1010 wow !! chantek btol sape dpt ic cmtu kan . hehe . . mesti ramai yg abadikan tarikh ni dlm idup diorg kan . syok nye . mesti ramai yg kawen , nikah , btunang , declare , abeskan saat2 bahagia ngan awek [refer to encek apis :(] , mcm2 lagi la . sukati dorang la ape dorang nk buat dgn tarikh ni kan . tp bg cik ila , tarikh ni mcm takde pe bende jek .
*sigh ^_^ ~ demmm ! tarikh ni la encek apis jumpe kekaseh gelapnye dan membuatkan cik ila frust 3 hari 2 mlm ! haha . demm2 . . tak kisah la tu sume kan . janji dia bhgia walaupon kebahagiaan tu bukan dtg dr cik ila . sobs . . sobs . . huhu . .
dah la , malas cik ila nk pikirkan pasal hati , pasal cinta , pasal jiwa raga . ececehh . . cik ila rase , pada tarikh yg amat bermakna ni lebih baik cik ila pikir pasal family . ye ! keluarga . keluarga bahagia cik ila . yey !
s.a.y.a s.y.g k.e.l.u.a.r.g.a s.a.y.a
____________________________________________________________________________

sbenanye kan , cik ila rinduuuu sgt2 kat family tau . tp jenis cik ila , cik ila tak reti nk tunjukkan kerinduan tu . tp hati cik ila ni , Tuhan saje yg tau taw . ehehe . .lebih2 lagi bile duk jejauh cmni kan .
bile tinggal sorg2 tu , badan kat labuan tp otak da smpai seremban dah . wow ! sgt pantas kan .
hehe . . family cik ila ni tak ramai pon . ckup la ade ayah sorg , ibu sorg , abg sorg , adik sorg . end of 2008 dapatla kak ipar sorg . very da excited ^_^
layan pic dulu la eh . cik ila bebel kang smpai raya haji tak abeh .



ni la ayah & ibu cik ila . lurve them damn much ! smoga kebahagiaan yg dititpkan
hari2 akan berkekalan hingga nafas terakhir . .


NEXT !!
  




ni plak lovely abg akeem & kak ja . cik ila hanya ada 1 abg & 1 kakak ipar saje oke !
tamoh manyak2 kak ipar ye bang :)
btw , beby yg kak ipar dukung tu hnyelah lakonan semata2 . dorg masih lum ade zuriat setelah
2tahun mendirikan tangga2 ke syorga . masih sabar menanti ~


NEXT !!!




 

haha . . ni tuan tanah kedaung punye pic ! merangkap owner of the blog .
bkn senang tuan tanah nak interprem ni . haha .


NEXT !!!



the only "baby" in our family . dah tua2 pon still panggey baby oke ! haha .
kawan gadoh cik ila mase kecik2 dulu . tp skrg dah ok . kamceng seyh !


end of da story , tu jek la family cik ila stakat ni . sikit kan ? hehe . . stakat ni sikit la .
1 days , sape tau kan . cik ila + encek husband + anak2 . wow !!
cik baby + encek suomi + baby2 . wow !!
ramai tuh . . haha . . now , kitorg still tggu baby abg akeem . mudah2an murah rezeki diorg .
very excited to be mak ngah apet !
tak yah bz body nk tanye makne apet tu eh . pok kang !


h.i.M ~

10 . 10 . 10 _1:03 am
sunyi . sepi . dan sendiri . cik ila btol2 sunyi . cik ila rindu dia . siapa dia ?? bf cik ila ?
bukan ! bukan ! cik ila rindu kawan cik ila . ye ! dia lelaki . tp dia bukan bf cik ila .
mungkin keakraban kami menyebabkan org igt kami kapel .
alangkah baiknye kalau anggapan org tu btol2 terjadi . arrgghh !!
siapa dia di hati cik ila ? dia kawan yg agak rapat ngan cik ila .
smpaikan kawan2 pon dah ckp kami kapel :) wow !
cik ila mmg suke kwn ngan dia . dia memahami . dia sentiasa ada utk cik ila saat cik ila
memerlukan . dia dah mcm segalanya bg cik ila . tp . . . . .
cik ila ade bf & dia ade gf . . .tp lagi . . . cik ila tak leh lepaskan dia , dia pon tak leh
lepaskan cik ila . walau pon kami sama2 dah berpunya . .
warrgghh !! it's complicated :( huhu . .
arini cik ila sunyi + sepi + sedih sbb si dia hang out ngan awek . nape cik ila perlu sedih ?
sedangkan dia bkn bf cik ila . dia kawan ! nape perlu sedih ? patotnya
happy tgk kawan bahagia kan cik ila . . hurmm . . persoalan yg tiada jwpnnya :(
buat apis , walaupon *** sedih bile * ckp nak kuwa dgn dia , jauh d lubuk hati *** , *** tetap
doakan kebahagiaan * dgn dia . biarlah *** dpt tgk * bahagia walaupun kebahagiaan tu
bkn *** yg bg . . *** harap * tak lupakan kenangan kita bile * dah bhagia kelak .
kite still leh jumpe2 , jln2 , kuwa mkan same2 time *** balik seremban nnti kan ?
kan * kan ?? miss u ~~

Saturday, October 9, 2010

SEPEtanG beRSAma =)

~ MEREKA MENGHABISKAN WAKTU PETANG BERSAMA CIK ILA ~
pantai UMS yg agak nak sunset time tu :)

cube cari , mane cik ila :) hehe . .bangunan tinggi yg tersergam indah tu la menara UMSKAL. kat situ letaknye pentadbiran UMS Kampus Antarabangsa Labuan , kat situ gak letaknye dewan2 kuliah kami . .

petang + damai + berangin + syahdu ~









kegirangan mereka sbb dpt abeskan waktu petang ngan cik ila :)



hehe . . saje jek cik ila bg kamu2 layan pic dulu . sblm ni cik ila bebel dulu baru layan pic kan .hehehe . . pic2 td sume kitorg snap ! snap ! snap ! kat pantai ums .pantai depan kampus cik ila la . time tu baru abes klas . member ajak turun pantai . sgt damai kan pantai ni . siap ade tukang sapu sampah lagi kat gigi2 air tu . bersih ! cekap ! amanah ! eh , lebih lak kau cik ila . hehe . . tp mmg best la . pantai ni tempat student luahkan ape yg terpendam & terendam . maksud cik ila , luahkan prasaan kalo stress study ke , putus chenta ke , declare ngan awek ke , etc , sume kat pantai . romantik + bombastik kan . hehe . . tp cik ila tak pnah dgr lagi ade student bunuh diri kat laut tu ye . mintak d jauhkan la . . kat pntai ni ade gak kedai2 mkan . stakat nk mkan abc ke , turun pantai jek la . harga pon bleh tahan . tak la mahal . standard la kate org . cik ila malas la nak bebel panjang . kalo nk tau best tak best nye pantai ums ni , meh la dtg sini . bkn jauh pon . 2 jam stengah jek dr kL :)